Uitslagen
Standen

Wedstrijdverslagen

Auto van Ewijk/LHC DS4 – SC Klarenbeek DS2

Zondag 24 maart stond de wedstrijd tegen Klarenbeek op de planning. Terwijl een aantal teamleden op de terugweg zijn van een paar dagen skiën of lekker aan het genieten zijn van vakantie, ging de rest er vol voor om de twee punten in Lemelerveld te houden. De vorige keer hadden we gewonnen met 22 – 7. Gaan wij het weer voor elkaar krijgen om zo’n mooie eindstand neer te zetten?
De wedstrijd verliep in het begin wat stroef, ook al hebben we telkens voorgestaan. De ruststand was 10 – 3 in het voordeel van LHC. In de rust bespraken we dat we het vol moesten houden en niet moesten inkakken. Het begin van de 2e helft gingen we nog wat mee in het tempo van de tegenstander, maar daarna gingen we lekker ons eigen spelletje spelen en hadden we onder andere mooie snelle tegenaanvallen. Of we ook wel is op de paal gooien? Uiteraard! Vooral onze Noa is daar een expert in, maar dit zorgde ook voor wat vermaak voor het publiek. Ze sloot de wedstrijd immers wel af met een mooi doelpunt! Dit resulteerde in een eindstand van 25 – 12. De punten zijn weer in Lemelerveld gebleven! 🙂
Evi, bedankt weer voor het keepen!
Nog maar twee wedstrijden te gaan. De volgende wedstrijd spelen wij op zaterdag 6 april tegen Swift in Dronten.

Wijhe ’92 DS4 – Auto van Ewijk/LHC DS4 16-16

Daar gingen we dan, dinsdagavond 12 maart, vol goede moed en strijdlust richting de Lange Slag in Wijhe.

De thuiswedstrijd tegen Wijhe, werd verloren met 20-25, dus wij waren gebrand om revanche te nemen. Na een positieve peptalk van Nicole en Joanne, mochten wij starten aan de wedstrijd.

De eerste helft gingen we gelijk op, door verschillende verdedigingsvormen uit te proberen, leken we Wijhe te verrassen, waardoor we de bal af en toe konden onderscheppen om zelf weer richting het doel te kunnen. Dit resulteerde in een gelijk stand in de rust, 9-9 en alles is nog mogelijk..

De eerste twee doelpunten in de tweede helft waren voor ons, dit voelde goed. Maar al snel scoorde Wijhe er weer drie en stonden wij weer op 1 punt achterstand. Zo ging het de gehele tweede helft. Kwamen wij weer 1 punt voor te staan, scoorde Wijhe er weer een aantal en stonden zij weer voor.

Bij 16-14 wisten wij dat we een tandje harder moesten. Door een mooie redding van onze redder in (keepers)nood, Tessa, kregen wij een extra boost. Noa scoorde vanaf de hoek, waardoor wij op 16-15 kwamen te staan. Wijhe wist vervolgens in de aanval niet te scoren. Nog 17 seconden op de klok… een gouden wissel, Leo voor Leo. Leo gooit de bal naar Fleur.. Fleur zet aan en….. scooooort, eindstand: 16-16.

Geen overwinning maar op dat moment voelde het even alsof we kampioen waren geworden.

Met een gevoel van TROTS, konden wij weer richting Lemelevoevoe.

Via deze weg willen we Tessa en ons publiek, nogmaals danken voor hun hulp en support!

100% Haarle DS3 – Auto van Ewijk/LHC DS4 14-23

Vandaag ging de reis naar het mooie Haarle. ‘t Zonnetje scheen en wij waren klaar voor een nieuwe overwinning.
Vorige wedstrijd tegen Haarle hadden we met 26 – 8 gewonnen. De wijze woorden van onze coach van de dag, Joanne waren wel terecht: “We startten gewoon weer 0 – 0 dus aan de bak voor die 2 punten”.
Bij de start van de wedstrijd zagen we al wat meiden van de wedstrijd ervoor (ds2). Begin ging ook gelijk op. Uiteindelijk liepen we mooi een paar punten uit, maar ‘t ging niet vanzelfsprekend.
In de rust afgesproken om echt bij een 100% kans pas af te maken.
Gelukkig behielden we onze voorsprong en liepen we mooi uit tot een eindstand van 14 – 23.
Dinsdag 12 maart spelen wij een echte Derby tegen Wijhe.

Auto van Ewijk/LHC DS4 – SV Dalfsen DS3 17-17

Vanmiddag stond de wedstrijd tegen Dalfsen DS3 op het programma. Vorige wedstrijd gewonnen, dat was vandaag weer de opdracht. De eerste helft liep net niet helemaal volgens planning. Wissels werden ingezet maar we beloonden onszelf niet met doelpunten. We gingen de rust in met een stand van 4-10. Opdrachten van de coaches waren duidelijk: in de verdediging uit blijven stappen en goed samenwerken en in de aanval onszelf belonen met doelpunten. Zo gezegd zo gedaan. Met z’n allen werd alles gegeven, iedereen heeft hard gewerkt. Het werd zelfs nog heel spannend waar de uitslag alle kanten op kon uitvallen. Eindstand 17-17 wat voelde als een overwinning! Evi bedankt voor het goede keepen!
Nu een paar weken geen wedstrijd, op 25 februari spelen we tegen en in Wijhe.

ABS DS4 – Auto van Ewijk/LHC DS4 12-30

Waar we twee zwarte speeldagen kende, scheen vandaag voor ons de zon weer! We begonnen lekker fanatiek en liepen de eerste helft al mooi uit. De ruststand was 9-16. Als opdracht kregen we mee dat we meer druk moesten zetten. Dat hebben we gedaan, Joanne de coach was tevreden. De dekking zat begin tweede helft wat minder goed dicht, maarja we moeten toch nog een beetje stof hebben om op te trainen. En we hebben gewonnen met 12-30 dus er is dus geen reden tot paniek.

Als jullie onze foto goed hebben bekeken, denken jullie vast waarom steekt iedereen 2 vingers in de lucht? Nou voor de wedstrijd kregen we van Sophie te horen dat ze zwanger is en ze krijgt er niet een, maar gewoon twee!! Dus mocht je haar tegenkomen schroom dan niet om haar te feliciteren!
Evi wederom bedankt voor het meedoen, we komen dit seizoen vast vaker een beroep op je doen!

Auto van Ewijk/LHC DS4 – SV Nieuw Heeten DS3 18-19

We begonnen deze dag eerst met een teambespreking. Vervolgens stond er een wedstrijd tegen Nieuw Heeten dames 3 op de planning. We wisten van de vorige wedstrijd dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. We hebben toen gewonnen met 16-19. De opdracht was dan ook om direct een paar punten te scoren, zodat we niet de gehele wedstrijd achter de feiten aan zouden lopen. In de praktijk verliep dit toch wat anders. We hebben bijna de gehele wedstrijd achtergestaan, zelfs een keer met 8 punten verschil. We geven niet zomaar op. We hebben namelijk gestreden tot het eind. Dit zorgde ervoor dat het op het eind ook nog ineens heel spannend werd, alles was nog mogelijk! Er was ook nog sprake van een technisch foutje in de zaal, de verwarming was namelijk kapot. Het was hierdoor 13.5° in de zaal. Helaas ging ook deze dag voor dames 4 de boeken in als een ‘zwarte dag’ (bijna net zo zwart als de spareribs van Merel). Doordat we niet hebben opgegeven hebben we uiteindelijk verloren met 18-19. Toen zat er nog maar één ding op. Doen waar we echt goed in zijn, namelijk met zijn allen eten en borrelen. We hebben deze dag gezellig met zijn allen afgesloten. Evi, nogmaals bedankt voor het meedoen!