Standen

Wedstrijdverslagen

Duiven DS2 – Auto van Ewijk/LHC DS2 36-27

Op de zondagochtend mochten we weer aantreden voor de lange rit naar Duiven. Bij de thuiswedstrijd wisten we net met een paar punten verschil te winnen, dus dat wilden we nu natuurlijk weer.
Duiven wist in het begin van de wedstrijd al op paar punten voorsprong te komen. Wij hadden in de aanval moeite met hun 5-1 dekking en konden daardoor de ballen nog niet in het netje leggen. In de verdediging hadden we ook even moeite met hun beweeglijke aanval, maar die kregen we steeds meer in de smiezen. Met goede aanvallen wisten we dichtbij te komen tot 12-10.
Uiteindelijk gingen we de rust in met 18-14. In de rust spraken we af om meer in de dekking te communiceren met elkaar en als een blok aan balzijde mee te schuiven. Toch wist Duiven nog door onze verdediging te komen en zo steeds iets uit te lopen. Wij hadden nog mooie snelle tegenaanvallen waardoor wij ook nog punten wisten te maken. Helaas hebben we de wedstrijd niet naar onze kant weten te krijgen en was de eindstand 36-26.
Graag zien we jullie als publiek weer op zaterdagmiddag 24 maart om 15:45 uur! Dan proberen we weer de punten in huis te houden.

Auto van Ewijk/LHC DS2 – Nijhof/Broekland DS2 15-13

Vandaag stond een wedstrijd tegen Broekland dames 2 op de planning. Iedereen stapte met goede moed uit bed en was klaar om een heerlijke thuis wedstrijd te spelen.

Onze vorige wedstrijd tegen Broekland liep niet al te soepel. Eppie heeft ons goed kunnen voorbereiden in de bespreking. Samen afgesproken hoe we deze punten in Lemelerveld gaan houden.

Bij het begin signaal begon Broekland met hun eerste punt. Het werd al snel 1-1. Daarna begon Broekland maar door te scoren 3,4,5,6 en wij bleven op 1 hangen. Daarna hebben vanaf de kant en in het veld elkaar aangemoedigd en zijn we begonnen met onze inhaal slag. Wat een spannende wedstrijd want het liep elke keer om 1 of 2 punten. De rust stand was 8-8…

Na motiverende woorden van Eppie en het team zijn we doorgegaan met punten maken. Aan het begin kostte het wat meer energie maar uiteindelijk hebben wij met 15-13 mogen winnen van Broekland dames 2!!!

Hopelijk houden we de winst nog even aan twee weken op rij en volgende week wordt hopelijk nummer 3!!
Dan spelen wij in Duiven om 13:25.

Travelbags/HV Zwolle DS2 – Auto van Ewijk/LHC DS2 17-20

Vandaag stond Zwolle dames 2 op het programma. De thuiswedstrijd tegen Zwolle hadden we met 19-18 nipt gewonnen. Hierdoor wisten we dat het een spannende pot zou kunnen gaan worden.

Eppie gaf in de bespreking aan dat er binnen Zwolle wat veranderingen waren geweest en dat dames 2 is samen gegaan met a1. Hierdoor wisten we van te voren niet goed wat we konden verwachten. Met duidelijke uitleg hoe we moesten staan in de dekking en aanval begonnen we de wedstrijd vol goede moed. De eerste goal kwam van Zwolle, maar we herpakten ons snel en maakten de 1-1. Daarna zijn wij door een sterke dekking en goed aanvalsspel niet meer in achterstand gekomen. Maar echt uitlopen zat er ook niet in. Hierdoor was de ruststand dan ook 9-12. In de rust bespraken we dat we op deze voet door moesten gaan alleen af en toe iets scherper de afronding zoeken. De tweede helft zakten we iets terug waardoor Zwolle toch terug kon komen tot een verschil van 2 doelpunten. Gelukkig trokken we zelf toch aan het langste eind en dit resulteerde in een overwinning van 17-20.

Volgende week spelen we thuis om 13.40 tegen de dames van Broekland.

Auto van Ewijk/LHC DS2 – Wesepe DS1 15-30

Na een weekje rust was het vandaag tijd om in onze eigen sporthal het op te nemen tegen Wesepe dames 1.

Na de voorbespreking en het warmlopen mochten we van start! We starten gelijk goed, op volle snelheid en door 2 break outs kwamen we op 2-1 voorsprong. Helaas zakte deze snelheid gedurende de 1e helft ook wat in en kon Wesepe op een voorsprong komen. Daardoor gingen we met een 8-12 achterstand de rust in.

In de rust werd besproken wat er beter moest en wisten we ook dat het er echt wel in zat!

Helaas kwam het er uiteindelijk niet voldoende uit om het nog spannend te maken en na 60 minuten stond er een eindstand van 15-30 op het scorebord.

Wij gaan aankomend weekend genieten van de Carnaval & op zondag 25 februari spelen we uit tegen Zwolle DS2.

Auto van Ewijk/LHC DS2 – FilterCare Achilles DS1 17-24

Vandaag hadden wij een wedstrijd tegen Achilles op het programma staan. We wisten dat dit een zware pot ging worden, aangezien zij bovenaan staan. In de voorbespreking hebben we duidelijk aangegeven dat we het vandaag als team moesten doen. Dit gebeurde dan ook in de eerste 10 minuten. We werkten goed voor en met elkaar, waardoor de stand na 10 minuten 4-4 was. Alleen werden wij slordiger en konden we moeilijk het gaatje vinden in de aanval. Hier maakte Achilles goed gebruik van. Al met al was de ruststand 5-12 in het voordeel van Achilles.
In de rust staken we de koppen bij elkaar en wisten we dat we weer moesten spelen zoals de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Als we meer gaan lopen komen er vanzelf gaten vrij. Op een gegeven moment lukte dit erg goed waardoor wij van een achterstand van 6-17 terug konden komen naar een achterstand van 13-17. Alleen was Achilles helaas de betere ploeg, waardoor de eindstand 17-24 was in het voordeel van Achilles. We mogen zeker trots zijn op deze wedstrijd, want de tweede helft hebben wij onszelf weer herpakt. Dit zorgde ervoor dat we de tweede helft wel hadden gewonnen met 12-10.
Liz, Linn en Dieke bedankt voor het meedoen. Op naar 4 februari, dan spelen wij thuis een wedstrijd tegen Wesepe.